CENTRUL CULTURAL NICOLAE IORGA AL ORASULUI VĂLENII DE MUNTE
LANSARE CARTE
Luni 18 iunie 2018, in sala mare a Bibliotecii Miron Radu Paraschivescu, a avut loc lansarea romanului "Despre singuratate", semnat de poetul Lucian Avramescu.
Lucian Avramescu a urmat liceul din Valenii de Munte, iar unele secvente din roman sunt legate de frumosul oras cultural de pe Teleajean, de care poetul si romancierul a ramas legat profund, spunand, de multe ori, ca este orasul adolescentei sale si al primului sarut.

INALTARE SI EROII

Ziua Eroilor este o sarbatoare nationala a poporului roman, marcata in memoria celor cazuti de-a lungul veacurilor pe campurile de lupta, pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea tarii si intregirea neamului.
TARGUL TRADITIONAL DE "SFANTA MARIA MARE" SI "PARADA PORTULUI POPULAR"

Aflat la cea de-a XXIX -a editie, Targul Traditional de Sfanta Maria Mare reprezinta o invitatie la arta si gastronomie romaneasca si s-a desfasurat in Piata Centrala din Valenii de Munte, in perioada 11 - 15 august 2018.
Intrata in traditie, Parada Portului Popular s-a desfasurat pe traseul Gara - Piata Centrala in data de 15 august ?i a adunat peste 400 de copii imbracati in straie populare romanesti, carora li s-au alaturat reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, precum si numerosi locuitori ai orasului.
Muzica, dansul si voia buna au continuat pana la ceasuri tarzii, aducand in scena artisti consacrati de muzica populara si ansambluri prahovene reprezentative, care au contribuit la cultivarea si valorificarea autenticitatii creatiilor populare romanesti.